Агримакс

Фирмата е с дългогодишен опит в търговията и износа на зърнени култури. Тази година пуснахме в експоатация нова линия за почистване, калибриране, пакетиране на всякакъв вид семена – бобови, зърнени и подправки (сусам, киноа, амаранд и др).

Капацитетът на фабриката е над 200 тона на ден. Качеството на получената стока е с 99.9% чистота с възможност за отделяне на 5 фракции според едрината на зърното.

Възможността за пакетаж е в разфасовки от 5кг до 1000кг, както и пълнене на контейнери в насипно състояние. Конкурентните предимства се гарантират от солидните инвестиции в съвременни технологии за преработка и оборудване (почистващи и калибриращи машини, камъкоотелящи машини, триори, гравитационен сепаратор и последна генерация фотосортираща машина) предлагащо висококачествени продукт в големи количества.

Линията е надградена с обособена част за обеззаразяване на семена за посев с капацитет над 25т/ч, при която има възможност за инкрустиране на няколко препарата едновременно без да се смесват.
Линията има и изсушаване на семената, при което се достига влага на семето необходима за най-добро запазване на качеството на семето.

Фабриката е удобно разположена на по-малко от 20км от Пристанище Варна, където се осъществява основния износ за България на насипни товари и контейнери.
В близост до фабриката има изградени силози GSI за съхранение на 8 000 тона зърно и складове за съхранение на други 5 000 тона продукция.
Фирмата осъществява търговската си дейност, като закупува продукция от зърно-производители и продава на фирми износители или преработватели.

В процес на изграждане е и дестилерия за етерично-маслени култури, чрез която ще се обезпечи собствената продукция от лавандула и др маслено-етерични култури.
Политиката ни да произвеждаме качество и да бъдем коректни с партньорите ни, ни създаде отлична репутация както сред всички колеги производители, така и сред нашите партньори купувачи и износители на зърнени култури.